events
 
Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Design Lab Athens 2013 Όλο το φάσμα του design στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων 25, 26 και 27 Μαΐου

Το Design Lab, το Σύγχρονο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, το διάστημα 25, 26 και 27 Μαΐου και διαρκώς μετεξελισσόμενο, επεκτείνεται για να στεγάσει - με απόλυτα διακριτό τρόπο -, όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου design (αρχιτεκτονικό, interior, industrial, graphic, product & fashion design).

Έχοντας πλέον καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο Design Festival στην Ελλάδα, το Design Lab Athens 2013 αναπτύσσει δυο παράλληλους κύκλους εκδηλώσεων:

 1. Design Lab- The Main Event: Το εκθεσιακό τμήμα του Design Lab Athens 2013 παρουσιάζει καινοτόμα Αρχιτεκτονικά και Διακοσμητικά Υλικά, Υπηρεσίες Design υψηλού επιπέδου και Έπιπλα- Αντικείμενα υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Οι επαγγελματίες του χώρου (Αρχιτέκτονες, Designers, Κατασκευαστές), επαγγελματίες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους (Ξενοδοχεία, Εστίαση, Λιανικό Εμπόριο κοκ), αλλά και όλοι οι λάτρεις του σύγχρονου design προσκαλούνται για άλλη μια φορά στην ετήσια γιορτή του Design και της Αρχιτεκτονικής.
 2. Design Lab- The Parallel Events: Οι παράλληλες δράσεις του Design Lab Athens 2013, αποτελούν την ευθεία πρόταση της εκδήλωσης σε σχέση με το κεντρικό της θέμα που αφορά την επόμενη μέρα του ελληνικού ντιζάιν. Κάτω από τον γενικό τίτλο Meet the designers behind the products, το Design Lab επιδιώκει να αναδείξει τo αυτονόητο: ότι ο ρόλος και η θέση του σχεδιαστή στο αύριο της ελληνικής πραγματικότητας μπορεί και πρέπει να είναι κομβικός.

Οι – περισσότερο πλούσιες και πολυθεματικές από ποτέ- Παράλληλες Δράσεις του Design Lab Athens 2013, είναι οι εξής (ανά κατηγορία):

 

INDUSTRIAL DESIGN

 • «Πάμε έξω»: Διαγωνισμός Βιομηχανικού Σχεδίου στα πλαίσια του οποίου, επιλεγμένοι Βιομηχανικοί Σχεδιαστές καλούνται να σχεδιάσουν έπιπλα (και γενικότερα αντικείμενα και προϊόντα) εξωτερικού χώρου, τα οποία απευθύνονται στην καθαρά βιομηχανική παραγωγή. Ο ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου), υποστηρίζει ενεργά τη δράση «Πάμε έξω» του Design Lab Athens 2013, συμμετέχοντας με εκπρόσωπό του στην Κριτική Επιτροπή του και προσφέροντας Χορηγία δωρεάν συμμετοχής σε μία Διεθνή Έκθεση από το επιχειρησιακό του πλάνο στην εταιρεία που θα θέσει σε παραγωγή το έργο που θα διακριθεί με το πρώτο βραβείο.
 • «Πρώτη Ύλη»- Οι νέοι σχεδιάζουν το μέλλον του ξύλου: Φοιτητικός διαγωνισμός industrial design από την εταιρεία Domogroup και το Design Lab.

ARCHITECTURAL & INTERIOR DESIGN

 • «Lab of Inspiration»: Workshop εφαρμογής υλικών κατά τη διάρκεια του οποίου, επιλεγμένοι designers χρησιμοποιούν συγκεκριμένα υλικά που έχουν επιλέξει και τους «δίνουν ζωή», αναδεικνύοντας μέσω διάφορων installations τις δυνατότητές τους, τις διαφορετικές μορφές και εφαρμογές που μπορούν να έχουν, και την έμπνευση που μπορεί να προέλθει από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον σχεδιαστή και το προϊόν.
 • «Home Refresh»: Προτάσεις Οικονομικής Ανακαίνισης/ Ανανέωσης Χώρων από επιλεγμένα (κατόπιν σχετικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων και αξιολόγησής τους) Μελετητικά Γραφεία, έχουν εκπονήσει και θα κληθούν να παρουσιάσουν Προτάσεις Οικονομικής Ανακαίνισης/ Ανανέωσης Χώρων Κατοικίας.
 • «Διαγωνισμός Design»: Διαγωνισμός interior design από την Εταιρεία MIKOS (Μεγάλο Χορηγό του Design Lab Athens για 3η συνεχή διοργάνωση) και το Design Lab, που αφορά 4 κατηγορίες συνολικής διακοσμητικής πρότασης: α) Οικία β) Ξενοδοχείο γ) Εστιατόριο/ Καφέ δ) Γραφείο.
 • «Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2013»(Μέρος του προγράμματος «ΔΟΜΕΣ 2013»). Το περιοδικό οι ΔΟΜΕΣ, θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Design Lab Athens 2013 και στην Αίθουσα Δ4 της «Τεχνόπολις», την έκθεση «Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2013». Το  «Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2013» φιλοξενεί 100 έργα και μελέτες των ετών 2010 – 2012. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται κατοικίες, οικιστικά συγκροτήματα, κτήρια γραφείων, καταστήματα, ξενοδοχεία, δημόσια κτήρια, αναπλάσεις δημόσιου χώρου, μουσεία και ανακαινίσεις υφιστάμενων κτηρίων.

FASHION DESIGN

 • «360°Fashion Lab»: Έκθεση και bazaar fashion design. Στο πλαίσιο του Design Lab Athens 2013 και στην Αίθουσα Δ10 της «Τεχνόπολις», οι πιο Pop Άνθρωποι στην πόλη μας -Σχεδιαστές Μόδας, Designers, Εικαστικοί Δημιουργοί, Djs- δημιουργούν στο “360° Fashion Lab” και προτείνουν τις σύγχρονες τάσεις σε πολύ προσιτές τιμές! Στο χρωματιστό καλοκαιρινό “360° Fashion Lab”, με ελεύθερη είσοδο, μπορεί κανείς να βρει συλλογές ρούχων, αξεσουάρ, προϊόντα, αντικείμενα, έργα τέχνης, φωτογραφίες, κατασκευές και ιδέες που απλά είναι Μόδα!

ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, στο Αμφιθέατρο του 9,84 εντός της «Τεχνόπολις», θα διεξαχθεί μια σειρά από ενημερωτικές και επιμορφωτικές ημερίδες και συζητήσεις, με το κάτωθι περιεχόμενο:

 • Παθητικό Κτίριο - Μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση στα κτίρια σε ποσοστό 90%
 • Building Information Modeling – Ολοκληρωμένη πλατφόρμα κτιριακής μελέτης για μειώσεις σε κόστη, μείωση λαθών στην κατασκευή και βελτίωση των βιοκλιματικών αποτελεσμάτων.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Ωράριο λειτουργίας:

Σάββατο 25 Μαΐου   11:00 – 22:00

Κυριακή 26 Μαΐου  11:00 – 22:00

Δευτέρα 27 Μαΐου   16:00 – 22:00

 

Πληροφορίες: 210 9408714

Stay tuned: Παρακολουθήστε όλα τα νέα και τις εξελίξεις που αφορούν στο Design Lab Athens 2013 μέσα από το www.design-lab.gr και το www.designlabshow.gr

 

 

 

 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.