είδος υλικού
> Bamboo
> Carbon-based
> Laminates
> Coconut
> Γυαλί
> Δέρμα (φυσικό/τεχνητό)
> Επικαλύψεις επιφανειών
> Κεραμικά/Πήλινα
> Μέταλλο
> Μπετόν/Τσιμέντο
> Ξύλο
> Πλαστικά/Συνθετικά
> Φελλός
> Φυσικές πέτρες
> Χαρτί/Χαρτόνι
> Ύφασμα
> Μαλλί
 
εφαρμογή υλικού
> Furniture construction/components
> Retail & Expo Design
> Βαφές- κόλλες
> Δάπεδα
> Δόμηση τοίχων
> Επενδύσεις τοίχων-οροφών
> Ηχομόνωση/ηχοαπορρόφηση
> Κιγκαλλερίας είδη
> Κουφώματα
> Πισίνα- επένδυση/κατασκευή
> Πόρτες
> Προσόψεις κτιρίων
> Σκάλες/Κουπαστές
> Σκέπαστρα/Πέργκολες
> Συστήματα σήμανσης
> Συστήματα σκίασης/Κουρτίνες
> Ταπετσαρίες
> Χαλιά/Μοκέτες
> Χωρίσματα
 
Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Kollamat: Φέρνει επανάσταση στις δερμάτινες επιφάνειες
1

Προσφέροντας μια πιο ανθεκτική εναλλακτική επιλογή για κάποια χυτά πλαστικά, αυτή η πασίγνωστη εταιρεία παραγωγής δέρματος για ταπετσαρίες αυτοκινήτου, παρέχει πλέον δερμάτινες ίνες, ενισχυμένες με βιοπολυμερείς ρυτίνες, ιδανικές για πολλών ειδών εφαρμογές.

Το δέρμα κόβεται και τεμαχίζεται σε ίνες, ενώ οι χημικές ουσίες που προστίθενται στη συνέχεια, αφαιρούν το 80% περίπου της υγρασίας, καθυστερώντας έτσι τη γήρανση του υλικού. Με μια ειδική διαδικασία, το δέρμα, η ρητίνη, το χρώμα και τα υπόλοιπα υλικά αναμειγνύονται έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα συμπαγές μείγμα.

Το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από μια ζεστή, δερμάτινη αίσθηση, ενώ έχει την ιδιότητα να μειώνει την ακουστική ένταση και τις δονήσεις. Με ελάχιστο ποσοστό φθοράς, προσφέρει επίσης μια ευχάριστη μυρωδιά δέρματος στο χώρο. Η μέγιστη θερμοκρασία χρήσης φτάνει τους 160 βαθμούς, ενώ χάρη στην επεξεργασία που έχει υποστεί το δέρμα, η υγρασία αγγίζει μόλις το 1%. Το δέρμα μπορεί να συνδυαστεί με πολλά και διάφορα πολυμερή, όπως τα TPE, EVA, PVC, LDPE, PS και EPDM. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΑ ΜΑΚΡΗ

Κωδικός υλικού: MC#: 6149-01 / Material Connexion

Το Material Connexion είναι η κορυφαία διεθνής πηγή για πρωτοποριακά και καινοτόμα υλικά. Για περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ή για άλλα υλικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το website www.materialconnexion.com.

Δημοσιεύθηκε στο Material τεύχος 18

 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.