Είδος
> Κατοικίες (αστικές)
> Κατοικίες (εξοχικές)
> Καταστήματα
> Γραφεία
> Bar-café
> Έπιπλο/Αντικείμενο
> Εστιατόρια
> Ξενοδοχεία
> Άλλοι χώροι
> Inspiration Tools
 
Σχεδιαστές
> AC BAU
> Barruso Giorgio
> Hayon Jaime
> P2EN Architects
> QUAD Interiors Architecture
> Πολίδης & Συνεργάτες
> Vonsung
> Design X
> Karim Rashid
> Ctrlzak
> Innovo Constructions
> Art Wave
> Sybarite
> Customade
> Path Architecture
> JOA - Jensen & Skodvin Arkitektkontor
> Μυρτώ Κιούρτη και Κώστας Τσιαμπάος
> Καμπά Δήμητρα
> Concept comm
> Art & Design Group
> Emcor
> Ελίνα Χατζηχρόνογλου
> Δημήτρης Φιλιππιτζής
> Convartis
> Μπίνου Μαρία
> Rkitekts
 
Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
«CBAR»_Selected wine & beer by DesignID
> inspiration

Το αρχιτεκτονικό γραφείο designID, με επικεφαλή τη Διαμαντή Χρυσάνθη, ανέλαβε τη μελέτη και την επίβλεψη της δημιουργίας του «CBAR»_Selected wine & beer στο Αγρίνιο.

c-bar

Επιθυμία του ιδιοκτήτη στο συγκεκριμένο project ήταν η δημιουργία ενός wine bar σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, το οποίο φυσικά θα λειτουργεί και ως café.

cbar

Ο πεζόδρομος Χαριλάου Τρικούπη, αν και ένας από τους πιο κεντρικούς και ιδιαίτερους στο Αγρίνιο, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε επιλογή για νυχτερινή έξοδο, αφού οι υπηρεσίες που προσφέρονται αφορούν, κατά κύριο λόγο, σε πρωινή δραστηριότητα, οπότε μετά τη δύση του ηλίου, η κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποτονική.

Η «επένδυση», λοιπόν στο σημείο αυτό αποτέλεσε ρίσκο όχι μόνο εξαιτίας της θέσης του, αλλά και εξαιτίας του ύφους του μιας και απώτερος στόχος ήταν η γνωριμία των καταναλωτών με μια μεγάλη γκάμα εξαιρετικών ετικετών κρασιού και μπύρας.

cbar_4

Το Cbar, βρισκόμενο απέναντι της εισόδου του Δημαρχείου της πόλης ξεχωρίζει αρχικά εξαιτίας της χρήσης διαφορετικών υλικών στην όψη του-σιδήρου, αλουμινίου και ξύλου- σε μια προσπάθεια να «παντρέψει» το παλιό με το καινούργιο και το κλασσικό με το μοντέρνο.

Η minimal αισθητική και οι καθαρές γραμμές του, δημιουργούν ένα χώρο έτοιμο να υποδεχτεί την ένταση ιδιαίτερων ετικετών κρασιού και μπύρας, μεταφέροντας παράλληλα την αστικότητα της θέσης του και στο εσωτερικό του.

cbar_designid

Τονίζονται στοιχεία μνήμης από την προϋπάρχουσα κατάσταση, τα οποία μαρτυρούν τη συνένωση δύο χώρων προκειμένου να προκύψει το Cbar, όπως το κεντρικό σιδερένιο δοκάρι που δημιουργήθηκε για να θυμίζει το όριο του παλιού μαγαζιού και το stand ακριβώς στο ίδιο σημείο, το οποίο πλαισιώνεται από ψηλά σκαμπό.

Το συγκεκριμένο σημείο, αποτελεί και όριο ανάμεσα στον ενιαίο καναπέ στην αριστερή πλευρά του μαγαζιού και στα τραπέζια με τα παραδοσιακά πλακίδια στη δεξιά πλευρά. Η φωτισμένη κάβα και το πατάρι με τα μπουκάλια αποτελούν βασικά σημεία στο μαγαζί, τα οποία λειτουργούν σαν αποθηκευτικοί χώροι, αλλά παράλληλα προδιαθέτουν για την εκλεκτή Wine  List, την οποία διαθέτει το Cbar.

cbar_designid3

Μελέτη και επίβλεψη: designID_ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.