Είδος
> Κατοικίες (αστικές)
> Κατοικίες (εξοχικές)
> Καταστήματα
> Γραφεία
> Bar-café
> Έπιπλο/Αντικείμενο
> Εστιατόρια
> Ξενοδοχεία
> Άλλοι χώροι
> Inspiration Tools
 
Σχεδιαστές
> AC BAU
> Barruso Giorgio
> Hayon Jaime
> P2EN Architects
> QUAD Interiors Architecture
> Πολίδης & Συνεργάτες
> Vonsung
> Design X
> Karim Rashid
> Ctrlzak
> Innovo Constructions
> Art Wave
> Sybarite
> Customade
> Path Architecture
> JOA - Jensen & Skodvin Arkitektkontor
> Μυρτώ Κιούρτη και Κώστας Τσιαμπάος
> Καμπά Δήμητρα
> Concept comm
> Art & Design Group
> Emcor
> Ελίνα Χατζηχρόνογλου
> Δημήτρης Φιλιππιτζής
> Convartis
> Μπίνου Μαρία
> Rkitekts
 
Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Harbor Project 01 by BllendDesignOffice
> inspiration

Το γραφείο BllendDesignOffice διακρίθηκε στα A’ Design Award 2015, στην κατηγορία Hospitality, Tourism & Recreation Design International λαμβάνοντας το Bronze A’ Design Award 2015 για το project Harbor Project 01.

harbor_01_1

Το Harbor Project 01 βρίσκεται στην καρδιά της επιχειρηματικής ζώνης του Πειραιά και  αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα επανάχρησης πολυκατοικίας σε κτίριο με Boutique Suites.

harbor_01_03

Το διαμέρισμα τους αφιερώματος ονομάζεται Dock, καθώς δανείζεται τυπολογικά στοιχεία σύγχρονων studios σε περιοχές λιμανιών με αποβάθρες, ενώ χτίζει το concept πάνω σε καθολικούς συσχετισμούς του λιμανιού με την ναυπήγηση, το εμπόριο, το ταξίδι και την μελλοντική ανάπτυξη σε πολυσύχναστο  πόλο έλξης και επισκεψιμότητας.

harbor_01_05

Κάθε αντικείμενο επίπλωσης είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ενταχθεί στο concept του Harbor και της αδιάλειπτης ροής, αφήνοντας ταυτόχρονα ελευθερίας κινήσεων για την αποφυγή της ακαταστασίας.

harbor_01_07

Οι εννοιολογικοί συνειρμοί παρέχουν τον βασικό άξονα αναφοράς για κάθε διαμέρισμα και για τον λόγο αυτό όλα τα υλικά επαναλαμβάνονται ανά όροφο με διαφορές στο χρώμα, τις υφές και τα αντικείμενα επίπλωσης και διακόσμησης.

harbor_01_09

Ως βασικό υλικό έχει χρησιμοποιηθεί το OSB πάνελ (Oriented Strand Board) στo οποίo έχει εφαρμοστεί ειδικό επίχρισμα, χρώμα και ρητίνες προκειμένου να εξαλειφθεί η τραχιά επιφάνεια του υλικού προσφέροντας μία βελούδινη επιφάνεια με την αισθητική ποιότητα του μαρμάρου.

Η αφίσα κάθε διαμερίσματος είναι ειδικά σχεδιασμένη και τυπωμένη κατά παραγγελία για κάθε διαμέρισμα, ενισχύοντας την μοναδική ατμόσφαιρα του σύγχρονου με το συναίσθημα συνεκτικότητας με το παλιό.

harbor_01_11

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και κατασκευή: BllendDesignOffice

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε από τον  Γιώργο Φάκαρο

 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.