Είδος
> Κατοικίες (αστικές)
> Κατοικίες (εξοχικές)
> Καταστήματα
> Γραφεία
> Bar-café
> Έπιπλο/Αντικείμενο
> Εστιατόρια
> Ξενοδοχεία
> Άλλοι χώροι
> Inspiration Tools
 
Σχεδιαστές
> AC BAU
> Barruso Giorgio
> Hayon Jaime
> P2EN Architects
> QUAD Interiors Architecture
> Πολίδης & Συνεργάτες
> Vonsung
> Design X
> Karim Rashid
> Ctrlzak
> Innovo Constructions
> Art Wave
> Sybarite
> Customade
> Path Architecture
> JOA - Jensen & Skodvin Arkitektkontor
> Μυρτώ Κιούρτη και Κώστας Τσιαμπάος
> Καμπά Δήμητρα
> Concept comm
> Art & Design Group
> Emcor
> Ελίνα Χατζηχρόνογλου
> Δημήτρης Φιλιππιτζής
> Convartis
> Μπίνου Μαρία
> Rkitekts
 
Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Simplicity House από την Χρυσή Τομή
> inspiration

Σχεδιασμός κατοικίας από την μελετητική-κατασκευαστική εταιρεία "Χρυσή Τομή".

Η κατοικία αποτελείται από απλούς γεωμετρικά όγκους που αναπτύσσονται καθ’ ύψος. Ο κατώτερος είναι σχήματος Τ και οι δύο ανώτεροι ορθογωνικά πρίσματα με σταδιακή υποχώρηση για τη δημιουργία διευρυμένου υπαίθριου χώρου και κολυμβητικής δεξαμενής στη δεύτερη στάθμη.

Οι λειτουργίες οργανώνονται σε τέσσερα επίπεδα, με το κάθε ένα να αποτελείται από ένα άθροισμα υποενοτήτων. Κατά αυτόν τον τρόπο στο ισόγειο τοποθετούνται σε ενιαίο χώρο οι κοινόχρηστες λειτουργίες καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας- χώρου φαγητού, με κάθε μια να ορίζει διακριτά τη δική της υποενότητα. Στην πρώτη στάθμη εντάσσονται δύο υπνοδωμάτια καθώς και οι υγροί χώροι, ενώ στη δεύτερη το master υπνοδωμάτιο. Το υπόγειο φιλοξενεί ανεξάρτητο playroom.

xrusi tomi 2

Βασική επιδίωξη του σχεδιασμού αποτελεί η δημιουργία χώρων λιτών, λειτουργικών που να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της καθημερινότητας ορίζοντας όμως παράλληλα μία ιδιαίτερη προσέγγιση στον τρόπο ζωής.

Πυρήνα της κατοικίας αποτελεί το ενεργειακό τζάκι, ελεύθερο από τρεις όψεις και τοποθετημένο κεντρικά στο καθιστικό, το οποίο λειτουργεί ως όριο του διαδρόμου και της κατακόρυφης κίνησης και παράλληλα ως ενοποιητικό στοιχείο των επιμέρους υποενοτήτων των κοινόχρηστων χώρων.

Το καθιστικό και η κουζίνα- χώρος φαγητού στρέφονται προς το αίθριο με την επικοινωνία να γίνεται μέσω διευρυμένων ανοιγμάτων τα οποία επιτρέπουν την οπτική ενοποίηση εσωτερικού- εξωτερικού χώρου καταργώντας τα όρια,  και την επέκταση των λειτουργιών της κατοικίας στον υπαίθριο χώρο όταν ο καιρός το επιτρέπει. Η κουζίνα λειτουργεί παράλληλα με το χώρο διημέρευσης καλύπτοντας αποτελεσματικά τις καθημερινές ανάγκες οργάνωσης και αποθήκευσης.

xrusi tomi 4

Στην ιδιαίτερη προσέγγιση του κατοικήσιμου χώρου συντελεί η σχισμή στο δάπεδο του πρώτου ορόφου η οποία προσδίδει ποικιλία στα ελεύθερα ύψη των χώρων δημιουργώντας ένα κλίμα εσωτερικής επικοινωνίας και αίσθησης ενοποίησης του χώρου.

Παράλληλα, λόγω αυτού του στοιχείου διαφοροποίησης κάθε στάθμη προσφέρει διαφορετικές θεάσεις και οπτικές φυγές καθιστώντας τον κάθε χώρο μοναδικό.

Ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής σηματοδοτείται από το μεγάλο υπαίθριο χώρο εκτόνωσης του master υπνοδωματίου και την πρόσβαση στην πισίνα, με το κέντρο ενδιαφέροντος να μετατοπίζεται στην τελευταία στάθμη προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και απεριόριστη θέα της πόλης.

xrusi tomi 6

Συνολικά πρόκειται για μια κατοικία που συνδέεται με τη φύση μέσω των φυγών και τον θεάσεων καταργώντας τα όρια του εσωτερικού χώρου και παραμένοντας παράλληλα λειτουργική, απλή και σύνθετη την ίδια στιγμή.

xrusi tomi 8

Για περισσότερα έργα και πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της Χρυσής Τομής

xrusi tomi 10
 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.