Είδος
> Κατοικίες (αστικές)
> Κατοικίες (εξοχικές)
> Καταστήματα
> Γραφεία
> Bar-café
> Έπιπλο/Αντικείμενο
> Εστιατόρια
> Ξενοδοχεία
> Άλλοι χώροι
> Inspiration Tools
 
Σχεδιαστές
> AC BAU
> Barruso Giorgio
> Hayon Jaime
> P2EN Architects
> QUAD Interiors Architecture
> Πολίδης & Συνεργάτες
> Vonsung
> Design X
> Karim Rashid
> Ctrlzak
> Innovo Constructions
> Art Wave
> Sybarite
> Customade
> Path Architecture
> JOA - Jensen & Skodvin Arkitektkontor
> Μυρτώ Κιούρτη και Κώστας Τσιαμπάος
> Καμπά Δήμητρα
> Concept comm
> Art & Design Group
> Emcor
> Ελίνα Χατζηχρόνογλου
> Δημήτρης Φιλιππιτζής
> Convartis
> Μπίνου Μαρία
> Rkitekts
 
Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Οπτικά I Visionari
1

Που σημαίνει αυτοί που ασχολούνται με την όραση αλλά και αυτοί που ονειρεύονται. Αυτοί οι δύο λοιπόν είναι ο Alberto και η Elena οι οποίοι βλέποντας ένα παλιό χαρτοπωλείο ονειρεύτηκαν ένα κατάστημα οπτικών. Ένα κατάστημα οπτικών που δεν έχει τίποτα το εμπορικό, καμιά μεγάλη φίρμα.  Μόνο γυαλιά με ιδιαίτερα υλικά και σχέδια, απ’όλο το κόσμο.

Το παλιό χαρτοπωλείο που λειτουργούσε εκεί από το 1920 ανακαινίστηκε και τη θέση του πήρε το καινούριο κατάστημα. Η ταμπέλα όμως έμεινε η ίδια όπως και το πάτωμα. Τσιμεντένιο πλακάκι με Φλωρεντίνικο σχέδιο εποχής. Οι βιβλιοθήκες οι ίδιες. Τελικά τι ανακαίνιση είναι αυτή;

2

Επιτυχής και χωρίς τη συμβουλή designer.  Άλλαξαν τα χρώματα στις βιβλιοθήκες που τώρα χρησιμοποιούνται ως προθήκες γυαλιών.  Το μεγάλο τραπέζι που είχε ακουμπισμένα βιβλία και χαρτικά, είναι η επιφάνεια που χρησιμοποιούν πλέον για δειγματισμό. Η αποθήκη στο πατάρι είναι πλέον το εργαστήριο. Τι άλλο χρειάζεται; Μια βιτρίνα! Βάφουμε και συντηρούμε τις ήδη υπάρχουσες προθήκες, τις γεμίζουμε με τα ιδιαίτερα γυαλιά που έχουμε βρει σε όλο το κόσμο και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το κόσμο.

Το  μαγαζί άνοιξε στη Φλωρεντία τον Δεκέμβρη και περιμένει όλους τους φίλους του design να το επισκεφθούν για να δουν τη πόλη με “άλλα μάτια”.

Ελίνα Χατζηχρόνογλου,

Store concept developer @ Salvatore Ferragamo S.p.a

3
 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.