Είδος
> Κατοικίες (αστικές)
> Κατοικίες (εξοχικές)
> Καταστήματα
> Γραφεία
> Bar-café
> Έπιπλο/Αντικείμενο
> Εστιατόρια
> Ξενοδοχεία
> Άλλοι χώροι
> Inspiration Tools
 
Σχεδιαστές
> AC BAU
> Barruso Giorgio
> Hayon Jaime
> P2EN Architects
> QUAD Interiors Architecture
> Πολίδης & Συνεργάτες
> Vonsung
> Design X
> Karim Rashid
> Ctrlzak
> Innovo Constructions
> Art Wave
> Sybarite
> Customade
> Path Architecture
> JOA - Jensen & Skodvin Arkitektkontor
> Μυρτώ Κιούρτη και Κώστας Τσιαμπάος
> Καμπά Δήμητρα
> Concept comm
> Art & Design Group
> Emcor
> Ελίνα Χατζηχρόνογλου
> Δημήτρης Φιλιππιτζής
> Convartis
> Μπίνου Μαρία
> Rkitekts
 
Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Λήκυθος by Art Wave
1

Η Art Wave, με επικεφαλής την αρχιτέκτονα εσωτερικού χώρου Δήμητρα Πετρακοπούλου, δέχτηκε μία πρόταση-πρόκληση: να σχεδιάσει δύο διαφορετικούς χώρους διασκέδασης, που θα λειτουργούσαν κάτω από την ίδια στέγη και με κοινό όνομα.

Της Δήμητρας Πετρακοπούλου

2

Δύο διαφορετικοί χώροι διασκέδασης -ένας για καφέ και ο δεύτερος για club- με ενωτικό κρίκο τον εξωτερικό χώρο κοινής λειτουργίας και την κοινή ονομασία Λήκυθος ήταν η πρόκληση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δημιουργικά η σχεδιαστική ομάδα της Art Wave. Για το καφέ προτιμήθηκε το κλασικό ύφος με ζεστά χρώματα. Κυρίαρχο στοιχείο το κεντρικό bar με τις δύο δομικές κολώνες να μετατρέπονται από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, καθώς η αρχιτέκτων επέλεξε να τις επενδύσει με καθρέπτη κατά το ήμισυ. Αντίστοιχα, στο club επικρατεί το νέο μπαρόκ ύφος, με βασικό χρώμα το blue electric και σήμα κατατεθέν τα ανάποδα έπιπλα στην οροφή του κεντρικού bar. Η επικοινωνία των δύο χώρων γίνεται μέσω του εξωτερικού χώρου, στον οποίο επικρατούν οι απλές γραμμές που κρατούν την ισορροπία, ενώ το στοιχείο που κυριαρχεί στον χώρο είναι η μισή αψίδα με τις οπτικές ίνες. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου ήταν δύο μήνες και το συνολικό κόστος ανήλθε στα 300.000 ευρώ. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την Δήμητρα Πετρακοπούλου και τους ιδιοκτήτες για την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών στυλ στον ίδιο χώρο.

PROJECT ID

Όνομα έργου: Λήκυθος
Είδος έργου: Μελέτη - κατασκευή
Είδος καταστήματος: Εστίαση
Τύπος καταστήματος: Cafe - club
Πελάτης: Κυριακόπουλος - Αναστασάκης - Κυριάκος
Τοποθεσία: Πλατεία Πετρουπόλεως, Πετρούπολη
Εμβαδόν: 400 τετρ. μέτρα
Αρχιτεκτονική μελέτη: Art Wave - Πετρακοπούλου Δήμητρα
Στατική μελέτη, Η/Μ μελέτη, μελέτη φωτισμού κλπ: Art Wave
Επίβλεψη & κατασκευή: Art Wave
Διάρκεια έργου: Οκτώβριος - Νοέμβριος 2007
Κόστος έργου: 300.000 ευρώ
Φωτογραφίες: Βίκυ Χερουβείμ

DESIGNER ID 

Η Art Wave ιδρύθηκε από την αρχιτέκτονα εσωτερικού χώρου Δήμητρα Πετρακοπούλου. Με μία ομάδα έμπειρων συνεργατών δημιουργεί και διαμορφώνει χώρους λειτουργικούς και συγχρόνως φιλόξενους. Σε κάθε δουλειά παραδίδει έργο πρωτοποριακό, θέλοντας οι χώροι που κατασκευάζει να χαρακτηρίζονται από λειτουργικές ιδέες αλλά και να είναι δημιουργικά αναγνωρίσιμοι. Στίγμα της είναι η ευρηματικότητα. Αυτή είναι που καθορίζει τις δημιουργίες της και τις κάνει αναγνωρίσιμες. Και περιέχεται σε δυο λέξεις: ειδικές κατασκευές. Με αυτή τη φιλοσοφία η Art Wave συνεχίζει να αναλαμβάνει με εξαιρετική επιτυχία την ολοκληρωμένη δημιουργία, από την οικοδομική άδεια μέχρι την αποπεράτωση, καταστημάτων κάθε είδους (cafe, bar, restaurant, καταστήματα ένδυσης & υπόδησης, κοσμηματοπωλεία, accessories, φαρμακεία, πολυκαταστήματα, γραφεία, βιβλιοπωλεία κλπ).


Δημοσιεύθηκε στο Instore τεύχος 55

3
 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.