Είδος
> Κατοικίες (αστικές)
> Κατοικίες (εξοχικές)
> Καταστήματα
> Γραφεία
> Bar-café
> Έπιπλο/Αντικείμενο
> Εστιατόρια
> Ξενοδοχεία
> Άλλοι χώροι
> Inspiration Tools
 
Σχεδιαστές
> AC BAU
> Barruso Giorgio
> Hayon Jaime
> P2EN Architects
> QUAD Interiors Architecture
> Πολίδης & Συνεργάτες
> Vonsung
> Design X
> Karim Rashid
> Ctrlzak
> Innovo Constructions
> Art Wave
> Sybarite
> Customade
> Path Architecture
> JOA - Jensen & Skodvin Arkitektkontor
> Μυρτώ Κιούρτη και Κώστας Τσιαμπάος
> Καμπά Δήμητρα
> Concept comm
> Art & Design Group
> Emcor
> Ελίνα Χατζηχρόνογλου
> Δημήτρης Φιλιππιτζής
> Convartis
> Μπίνου Μαρία
> Rkitekts
 
Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
SELECT * FROM `articles` WHERE (`gallery` = 11 OR `category` LIKE '%;11;%') AND `active` = 1 AND `name` IS NOT NULL AND `name` <> '' AND `author` = 24 ORDER BY `date` DESC
inspiration |
Δημήτρης Φιλιππιτζής

«Η κεντρική ιδέα, ο σχεδιασμός, η επίβλεψη και η κατασκευή ενός κτίσματος δίνουν στον αρχιτέκτονα την μπαγκέτα του διευθυντού της ορχήστρας» σημείωνε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Φιλιππιτζής στο κείμενό του, που περιελήφθη στον κατάλογο εκθετών του Design Lab 2012. «Είναι προφανές όμως, πως μόνο με επίλεκτους εκτελεστές μπορεί μια ορχήστρα να έχει καλά αποτελέσματα. Η σημασία στην κάθε λεπτομέρεια και η ιδιόμορφη επίλυσή της προϋποθέτει διαθέσιμους και δημιουργικούς συνεργάτες. Η συνταγή δε σίγουρα πετυχαίνει όταν η συνεργασία με του ιδιοκτήτες-χρήστες  είναι εποικοδομητική και η δουλειά μετατρέπεται σε ένα δημιουργικό παιχνίδι».

Ο γεννημένος το 1956 στο Βόλο Δημήτρης Φιλιππιτζής έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. (1974-1980) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το 1982 (U of T, Master’s of Architecture and Urban Design). Από το 1985 έως το 1995 συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στη “Σύνθεση Ο.Ε.” με σκοπό την ανάληψη μελετών Δημοσίων Έργων, με την οποία αποσπά διακρίσεις και βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, ενώ πολλά έργα της ομάδας υλοποιούνται.

Από το 1985 διατηρεί Αρχιτεκτονικό γραφείο στο Βόλο με κύριο αντικείμενο την μελέτη και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων, παρέχοντας υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε φάση –από τη μελέτη μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής- κυρίως στην περιοχή του Πηλίου και των Σποράδων.

Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε αρχιτεκτονικά έντυπα και εκθέσεις, ενώ από το 2000 διδάσκει “Οικοδομική” και “Ειδική Σύνθεση” στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 
Εξοχική κατοικία στις Μηλιές Πηλίου |
Κατοικίες (εξοχικές) > 19.03.2013

Εξοχική κατοικία στις Μηλιές Πηλίου

Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.