Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Design Lab 2012
1

Design Lab 2012

12-14 Μαΐου 2012

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Γκάζι

Από την πρώτη εμφάνισή του –τον Φεβρουάριο του 2009- μέχρι σήμερα, το Design Lab «μετρά» 5 απόλυτα επιτυχημένες από κάθε άποψη διοργανώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς και μια θεματική εμφάνιση (ως «έκθεση μέσα στην έκθεση») στην xenia 2010. Πρόσφατα μάλιστα επέκτεινε την παρουσία του και εκτός ελληνικών συνόρων (με το πρώτο Design Lab@Cyprus , που διοργανώθηκε με ξεχωριστή επιτυχία το τριήμερο 2-4 Μαρτίου 2012 στη Λεμεσό).

Στα τρία αυτά χρόνια, το Design Lab έχει εξελιχθεί σε ένα event πρώτης γραμμής για τα δεδομένα του ελληνικού (και όχι μόνο) χώρου. Δεν πρόκειται απλά για το μεγαλύτερο και πιο παρεμβατικό Design Festival της Ελλάδας, μα και μια εντελώς πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που παρουσιάζει το design σε όλες τις δημιουργικές «φάσεις» του: από το υλικό (πηγή έμπνευσης και εργαλείο στα χέρια του σχεδιαστή), μέχρι την ίδια την έμπνευση (το σχέδιο ή το όραμα) και το τελικό αποτέλεσμά της (το προϊόν).

Δικαιώνοντας τον τίτλο «σύγχρονο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας» που το συνοδεύει και επαναπροσδιορίζοντας συνολικά τα δεδομένα της εκθεσιακής προβολής, το Design Lab δημιούργησε και προωθεί μία ολοκληρωτικά καινοτόμα, εναλλακτική προσέγγιση του όρου «έκθεση». Μία ολιστική πρόταση που αποδίδει σημασία τόσο στην αισθητική όσο και στο cost-effectiveness, επιτυγχάνοντας να προβάλλει με ευρηματικό και λειτουργικό τρόπο –μα και με σημαντικά μειωμένο κόστος- τα προϊόντα των εκθετών που συμμετέχουν στην έκθεση.

Το Design Lab που διοργανώθηκε τον Μάιο του 2011 στον ατμοσφαιρικό χώρο της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι –μαζί με μία σειρά παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων- επισκέφθηκαν, απ’ ό,τι τα στοιχεία δείχνουν, περισσότεροι από 18.000 αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευαστές και λοιποί επαγγελματίες του χώρου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, σπουδαστές και ιδιώτες. Όλοι τους είχαν έναν καλό –ως και… ενθουσιώδη- λόγο να πουν γι αυτό που ο Τύπος χαρακτήρισε  «ένα πραγματικό πανηγύρι πολιτισμού από αυτά που θα πετύχαινες σε ένα ευρωπαϊκό πάρκο» (Αθηνόραμα).

Το μεγάλο στοίχημα για τους διοργανωτές  είναι όπως το φετινό Design Lab (που διοργανώνεται το τριήμερο 12-14 Μαΐου στο «Γκάζι») ξεπεράσει την επιτυχία του περυσινού. Και τα ως τώρα προμηνύματα δείχνουν ότι μπορεί να κερδηθεί…

Stay tuned: Παρακολουθήστε όλα τα νέα και τις εξελίξεις που αφορούν στο Design Lab 2012 μέσα από το www.design-lab.gr και το www.designlabshow.gr

 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.