Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
CTRLZAK - Colour in Architecture prizes
> news

Τα βραβεία ΑkzoNobel, σχεδιασμένα από το CTRLZAK Art & Design Studio, είναι εμπνευσμένα από το πρίσμα και την ιδιότητά του να αναλύει τη φωτεινή δέσμη του λευκού φωτός στα χρώματα του φάσματός της.

Στην Ελλάδα της γρήγορης μεταπολεμικής ανοικοδόμησης, εργολάβοι και μηχανικοί αλλοιώνουν στα μέτρα τους τις αρχές του μοντέρνου κινήματος περί απουσίας χρώματος στην αρχιτεκτονική. Για λόγους οικονομίας, τα κτίρια βάφονται σε χρώματα χωρίς ένταση, όπως το άσπρο, το μπεζ και το γκρι, γεγονός που μετατρέπει τις ελληνικές πόλεις σε ένα γκρίζο πανόραμα. Η ΑΚΖΟ ΝΟΒΕL και το ARCHISEARCH μέσω του διαγωνισμού Color in Architecture, προσκαλούν τελειόφοιτους και αρχιτέκτονες έως 40 ετών να δώσουν τέλος σε αυτή την άτυπη συμφωνία, επεμβαίνοντας σε ήδη υπάρχοντα κτίρια με σκοπό την προσθήκη χρώματος και συνεπώς την αισθητική ανάπλαση της όψης των ελληνικών πόλεων.

Τα βραβεία ΑkzoNobel, σχεδιασμένα από το CTRLZAK Art & Design Studio, είναι εμπνευσμένα από το πρίσμα και την ιδιότητά του να αναλύει τη φωτεινή δέσμη του λευκού φωτός στα χρώματα του φάσματός της. Διατηρώντας το σχήμα του παραδοσιακού πρίσματος, τα βραβεία αλλάζουν υλικό: το κρύσταλλο δίνει τη θέση του στο αλουμίνιο και το ίνοξ. Η χρωματική παλέτα των βραβείων εμπνέεται από τα βασικά χρώματα που υπάρχουν στο πρίσμα : μπλε, κόκκινο και πράσινο για τα πρώτα τρία βραβεία, κυανό, μωβ και κίτρινο για τις τρείς τιμητικές διακρίσεις  ενώ λευκό και μαύρο ως αναμνηστικά για τους διοργανωτές. Tο φάσμα των βραβείων ολοκληρώνουν οι αναμνηστικοί χάρακες τριγωνικής μορφής για την κριτική επιτροπή, κατασκευασμένοι από γυαλισμένο αλουμίνιο. Διαθέτοντας 27 εκατοστά, οι χάρακες υπενθυμίζουν με αυτό τον τρόπο τα 27 χρόνια παρουσίας της ΑkzoNobel στην Ελλάδα. Σ’ένα παιχνίδι ανακλάσεων, τα βραβεία διαθλούν φως και χρώμα στις γκρίζες πόλεις της Ελλάδας δίνοντας έτσι μια ώθηση στους συμμετέχοντες να αναλογιστούν την ευθύνη τους στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου και κατ'επέκταση στην ψυχολογία των κατοίκων. Έτσι, τα βραβεία ΑkzoNobel αποτελούν μια πρόσκληση εισαγωγής του χρώματος στο δομημένο χώρο υπενθυμίζοντάς μας ότι η φύση είναι πολύχρωμη.

 

 

 

CTRLZAK is a hybrid studio that integrates diverse disciplines and cultures. Founded by artists and designers Katia Meneghini and Thanos Zakopoulos, the duo’s creations are inspired by their experiences around the globe, their own rich cultural backgrounds, and the natural world that surrounds us.

The studio creates artworks, objects and spaces but above all points of reflection where form follows meaning. CTRLZAK’s projects and extensive research into tradition and cultural context create a new hybrid future by learning continuously from the past. Each project is a story waiting to be told, with a multitude of forms and endings. Each one experiments with diverse methods of narration where symbolism and irony go beyond aesthetics and functionality in order to make people contemplate their actions and the world that we live in.

CTRLZAK’s creations have been extensively exhibited in galleries around the world and their work has been selected by museums and institutions like MOMA, the Louvre and the Venice Art Biennale, to name a few.

 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.