Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
4th Hotel Design Awards 2017
> news

Το 100% Hotel Show ανακοινώνει την έναρξη δήλωσης συμμετοχής για τον 4ο Διαγωνισμό Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού «Hotel Design Awards» και το πρόγραμμα εξωστρέφειας του ελληνικού ξενοδοχειακού Design στη διεθνή τουριστική αγορά.

4α HOTEL DESIGN AWARDS 2017

Ξεκινά η υποβολή έργων από Ελλάδα και Κύπρο, για το σημαντικότερο Διαγωνισμό Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 100% Hotel Show ανακοινώνει την έναρξη δήλωσης συμμετοχής για τον 4ο Διαγωνισμό Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού «Hotel Design Awards» και το πρόγραμμα εξωστρέφειας του ελληνικού ξενοδοχειακού Design στη διεθνή τουριστική αγορά. Ο διαγωνισμός «Hotel Design Awards», που διοργανώνεται από το 100% Hotel Show με τη στρατηγική συνεργασία του Archisearch.gr και της ομάδας του, αποτελεί πλέον το δυναμικότερο θεσμό για το ελληνικό ξενοδοχειακό Design, και έχει ως στόχο:

 • Να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο καλός σχεδιασμός στη δημιουργία αλλά και την ανακαίνιση ξενοδοχείων, μέσα από την αξιολόγηση και την προβολή πρόσφατου υλοποιημένου έργου.
 • Να παρουσιάσει τις νέες τάσεις στον ξενοδοχειακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και να επιβραβεύσει τις πρακτικές που δημιουργούν ανταγωνιστικά ξενοδοχεία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι Αρχιτέκτονες και Σχεδιαστές έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους στους πιο δυναμικούς επαγγελματίες από τον τομέα του τουρισμού: Hoteliers, Travel Agents, Tour Operators, Media, Construction Companies, Financial Consultants, Marketing Managers και άλλες ειδικότητες του χώρου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

Έπειτα από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις, και με σημαντικά ξενοδοχεία και αρχιτέκτονες να έχουν βραβευτεί, τα Hotel Design Awards by 100% Hotel Show, συμβάλλουν δυναμικά στην εξωστρέφεια του ελληνικού ξενοδοχειακού design, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα προώθησης των νικητών σε διεθνές επίπεδο. Με μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, οι νικητές θα αποκτούν προβολή σε διεθνείς αγορές μέσα από εκθέσεις αλλά και διαδικτυακές καμπάνιες, αναδεικνύοντας τόσο τα ξενοδοχεία που βραβεύτηκαν όσο και τους συντελεστές, όπως αρχιτέκτονες και εταιρείες. Η ομάδα του 100% Hotel Show πιστεύει ακράδαντα ότι τόσο τα ελληνικά ξενοδοχεία όσο και οι ελληνικές εταιρείες, συγκαταλέγονται στους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου, και προωθεί στο πλαίσιο αυτό την ανάπτυξη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο μέσα από ένα δυναμικό πλάνο επικοινωνίας που θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο διαγωνισμός Hotel Design Awards, βραβεύει κάθε χρόνο επιλεγμένα ξενοδοχεία στις εξής 8 κατηγορίες:

 • Καλύτερο Ξενοδοχείο Πόλης
 • Καλύτερο Ξενοδοχείο Διακοπών
 • Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο
 • Καλύτερο Spa
 • Καλύτερο All-Day Restaurant
 • Καλύτερο Hotel Lighting
 • Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception
 • Καλύτερο Landscape

Επιπλέον, απονέμονται τρία Ειδικά Βραβεία:

 • Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία.
 • Ειδικό βραβείο για μη υλοποιημένο έργο.
 • Βραβείο Κοινού.

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον 4ο Διαγωνισμό Hotel Design Awards 2017, μπορούν να συμμετέχουν:

 • Αρχιτέκτονες / Αρχιτεκτονικά Γραφεία από Ελλάδα και Κύπρο για έργα που έχουν φτιάξει σε όλο τον κόσμο, τα οποία υλοποιήθηκαν (ή, πραγματοποιήθηκε η μελέτη για τα μη υλοποιημένα) την τελευταία πενταετία, και δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στον Διαγωνισμό.
 • Έργα από Ελλάδα και Κύπρο τα οποία έχουν δημιουργηθεί (ή, πραγματοποιήθηκε η μελέτη για τα μη υλοποιημένα) από Αρχιτέκτονες / Αρχιτεκτονικά Γραφεία από όλο τον κόσμο.


Σημαντική διευκρίνιση: Στο διαγωνισμό μπορεί να καταθέσει φάκελο συμμετοχής οποιοσδήποτε έχει σχέση με το έργο (Αρχιτέκτονες, Designers, Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, Operators, Επενδυτές-Developers). Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται ο υπεύθυνος Αρχιτέκτονας ή Designer του έργου να επιμεληθεί της συμμετοχής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο 4ος διαγωνισμός Hotel Design Awards 2017, περιλαμβάνει τα εξής στάδια (από άποψη χρόνου και ενεργειών):

 1. Κατά το πρώτο στάδιο, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι (Αρχιτέκτονες, Designers, Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, Operators, Επενδυτές-Developers) να αποστείλουν στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού φακέλους υποψηφιότητας. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των υποψηφιοτήτων από κάθε συμμετέχοντα. Το πρώτο στάδιο οδηγεί σε επιλογή βραχείας λίστας.
 2. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει κλειστή συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής σε χρόνο εύλογο πριν τη διεξαγωγή της έκθεσης 100% Hotel Show και επιλογή των βραβείων ανάμεσα στα short listed επιλεγμένα έργα. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν και θα απονεμηθούν σε μια υψηλού επιπέδου τελετή, η οποία θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου 2017, σε ανάλογου κύρους χώρο, που θα ανακοινωθεί σύντομα.
 3. Τα έργα τα οποία θα επιλεγούν στη βραχεία λίστα θα παρουσιαστούν σε πινακίδες κατά τη διάρκεια της Έκθεσης 100% Hotel Show, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 17-20 Νοεμβρίου 2017, στο MEC Παιανίας, ενώ στο χώρο της έκθεσης θα υπάρξει και ψηφοφορία για να αναδειχθεί το έργο που θα κερδίσει το βραβείο κοινού. Η ανακοίνωση για το έργο που κέρδισε το βραβείο κοινού θα γίνει μετά την Έκθεση.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

 • Δήλωση για υποβολή συμμετοχής: 20 Ιουνίου 2017
 • Καταληκτική ημερομηνία αποστολής του υλικού: 15 Ιουλίου 2017
 • Αξιολόγηση συμμετοχών: 15 Σεπτεμβρίου 2017
 • Ανακοίνωση short listed υποψηφιοτήτων: 29 Σεπτεμβρίου 2017
 • Ψηφοφορία Κοινού: 17- 20 Νοεμβρίου 2017
 • Έκθεση short listed συμμετοχών: 17- 20 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης 100% Hotel Show 2017
 • Τελετή Βράβευσης: 15 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Για δήλωση συμμετοχής σε έως 2 κατηγορίες βραβείων: € 248,00 ανά φάκελο (€ 200,00+ ΦΠΑ 24%).
 • Για δήλωση συμμετοχής σε 3 έως 4 κατηγορίες βραβείων: € 310,00 ανά φάκελο (€ 250,00+ ΦΠΑ 24%).
 • Για δήλωση συμμετοχής σε 5 έως 6 κατηγορίες βραβείων: € 372,00 ανά φάκελο (€ 300,00+ ΦΠΑ 24%).
 • Για δήλωση συμμετοχής σε περισσότερες από 6 κατηγορίες βραβείων: € 434,00 ανά φάκελο (€ 350,00+ ΦΠΑ 24%).

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο φάκελος κάθε έργου πρέπει να περιλαμβάνει:
 1. Έως 10 χαρακτηριστικές φωτογραφίες του έργου. Αυτές θα πρέπει να δείχνουν οπωσδήποτε:
  1. Τη γενική εικόνα.
  2. Ένα χαρακτηριστικό δωμάτιο.
  3. Ένα χαρακτηριστικό μπάνιο.
  4. Το lobby / foyer / reception.
  5. Εστιατόριο / μπαρ (εφόσον υπάρχει).
  6. Spa (εφόσον υπάρχει)
  7. Τις επεμβάσεις τοπίου (εφόσον υπάρχουν).
  8. Λεπτομέρειες φωτισμού (εφόσον υπάρχουν).
  9. Δύο επιπλέον φωτογραφίες της επιλογής των συμμετεχόντων, ή χαρακτηριστικά σχέδια.
 2. Τεχνική περιγραφή μίας σελίδας - σε μορφή word και pdf, στην οποία να περιγράφονται σε 500 λέξεις τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου, ο χρόνος μελέτης και αποπεράτωσης, το κόστος υλοποίησης, ο κατασκευαστής του έργου, οι προμηθευτές ξενοδοχειακού εξοπλισμού (έπιπλα, φωτιστικά κ.ά.).
 3. Στοιχεία επικοινωνίας με το αρχιτεκτονικό γραφείο.
 4. Αποδεικτικό πληρωμής για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.
 5. Φορολογικά στοιχεία συμμετέχοντος.


Ο φάκελος κατατίθεται ψηφιακά στο e-mail / dropbox link / wetransfer.com [info@hotelshow.gr], έως και τις 15/07/2017, με Θέμα HOTEL DESIGN AWARDS | HOTEL NAME | ARCHITECT NAME. Κόστος συμμετοχής ανά φάκελο ανάλογα με τον αριθμό των κατηγοριών, βάσει πίνακα ανωτέρω πληρωτέα στη DEMAND ΜEΠΕ (Αρ. Λογαριασμού: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 076/470782-65 IBAN: GR71 0110 0760 0000 0764 7078 265 SWIFT-BIC ETHNGRAA)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε γραφείο ή συμμετέχων, μπορεί να μπει στο διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό έργων, αρκεί αυτά να πληρούν τα κριτήρια. Δύναται το κάθε έργο να συμμετάσχει σε περισσότερες των μία κατηγοριών.

 

HDA_pic2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ & ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το ηλεκτρονικό περιοδικό ARCHISEARCH.gr, συμμετέχει για τέταρτη χρονιά με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του, ως Στρατηγικός Συνεργάτης, στην επιμέλεια και την οριστική διαμόρφωση του χαρακτήρα της εκδήλωσης. Το ARCHISEARCH.gr εκπροσωπούν στη φετινή διοργάνωση ο Βασίλης Μπαρτζώκας, εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού ARCHISEARCH.gr και ιδρυτής της εταιρείας επικοινωνίας DESIGNEMBASSADOR.COM και ο Σταύρος Μαρτίνος, Αρχισυντάκτης του ARCHISEARCH.gr, Ιστορικός Αρχιτεκτονικής και Διευθυντής του προγράμματος ARKKI (Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους που αναπτύσσεται στην Ελλάδα από την εταιρία DESIGNEMBASSADOR.COM και τον ΑΚΤΟ). Η κριτική επιτροπή για τα Hotel Design Awards 2017 θα καθορισθεί σύντομα. Θα αποτελείται από προσωπικότητες των χώρων της Αρχιτεκτονικής, του Design και του Τουρισμού, καθώς και από εκπροσώπους Θεσμικών Φορέων και Media των χώρων αυτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μέλη της επιτροπής αλλάζουν κάθε χρόνο. Δε μπορεί να είναι μέλος επιτροπής κάποιος που έχει διατελέσει μέλος της τα τελευταία 4 χρόνια. Τα μέλη της επιτροπής επιλέγονται από την DEMAND ΜΕΠΕ, διοργανώτρια εταιρεία του 100% Hotel Show, σε συνεργασία με τη συμβουλευτική επιτροπή της έκθεσης. Τα ονόματα της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν με τη λήξη της υποβολής των συμμετοχών.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίζονται όχι μόνο στον καλό και δημιουργικό σχεδιασμό, αλλά και στην εμπορική επιτυχία. Ανεξάρτητα του πόσο εντυπωσιακό είναι ένα έργο από άποψης αισθητικής ή σχεδιασμού, η κριτική επιτροπή θα εξετάσει και το πόσο το κάθε βραβευμένο έργο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών. Η κριτική επιτροπή θα ψάχνει για συμμετοχές οι οποίες να επιδιώκουν αυστηρό και καλά δομημένο σχεδιασμό, επιδεικνύοντας λογική χρήση του προϋπολογισμού του έργου ώστε να συμβάλει στην «εμπειρία» του επισκέπτη και να συμμετέχει στη δημιουργία «θεατρικού σκηνικού». Το υλικό που θα κατατεθεί θα πρέπει να δείχνει εύστοχα γιατί το έργο αυτό αξίζει να επιλεγεί για βράβευση και πώς ο σχεδιασμός βοηθάει το έργο για να φτάσει σε επίπεδο βράβευσης.

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ

Σύγκριση μεταξύ αρχικής ενημέρωσης και τελικής λύσης Αποδεικτικά στοιχεία μιας καινοτόμου προσέγγισης με έξυπνη χρήση του χώρου και των υλικών. Ευαισθησία σε επιχειρησιακά ζητήματα, καθώς και σε απαιτήσεις σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την αειφορία και το περιβάλλον. Εξατομίκευση και καινοτομία του σχεδιασμού και πώς αυτά ενισχύουν την εμπειρία των επισκεπτών. Επιτυχημένη επίλυση θεμάτων προϋπολογισμού, κατασκευής και χρονοδιαγραμμάτων. Θέματα άνεσης, πρακτικότητας, αντοχής και ευκολίας στη χρήση. Αδιάσειστα στοιχεία και αριθμούς.

 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.