Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Πολυθεματικός Κύκλος Ενημέρωσης & Ανταλλαγής Απόψεων-Ημερίδα & Στρογγυλό Τραπέζι στο DESIGN LAB ATHENS 2013

ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ DESIGN LAB ATHENS 2013

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο Ρ/Σ Αθήνα 98,4) (Δ2)

 

Σε δυο τομείς στοχεύει ο Κύκλος Ενημέρωσης και Ανταλλαγής Απόψεων του Design Lab Athens 2013:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

12:00. Παθητικό Κτίριο - Μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση στα κτίρια σε ποσοστό 90%

Η ιδέα του παθητικού κτιρίου (Passivhaus) έχει φέρει μια μεγάλη επανάσταση στην κατασκευή και την ανακαίνιση κτιρίων. Ο λόγος είναι απλός και οικονομικός. Συγκεκριμένα, ποιο θα ήταν το οικονομικά αποδοτικότερο κτίριο  αν λάβει κανείς υπόψη όχι μόνο το κόστος κατασκευής του αλλά το κόστος διαχείρισής του; Από αυτή την ιδέα γεννήθηκε το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου. Ο περιβαλλοντικός παράγοντας υπήρξε δευτερεύων, αλλά είναι προφανές ότι εφόσον ένα παθητικό κτίριο καταναλώνει σχεδόν 90% λιγότερη ενέργεια από το αντίστοιχο συμβατικό, τότε και το περιβάλλον είναι μεγάλος νικητής.

​Εισηγητής: Ciarán O’Leary​ (MEng, BEng, MIEI, Certified Passive House Designer)

​Η εκδήλωση αυτή θα έχει διάρκεια 1 1/2 ώρες και θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

13:30. Building Information Modeling

Εφαρμόζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ο σχεδιασμός και η κτιριακή μελέτη γίνονται ολιστικά μέσω ψηφιακών μοντέλων που περιέχουν πληροφορίες για όλο τον κύκλο ζωής του κτιρίου. Η ολοκληρωμένη αυτή πλατφόρμα προσφέρει αξιοσημείωτες μειώσεις σε κόστος και χρόνο, πιο ακριβείς μελέτες και εκτιμήσεις και μειώνει τα λάθη στην κατασκευή. Επιπλέον, έτσι βελτιώνονται και τα βιοκλιματικά αποτελέσματα μέσω της ολοκληρωμένης ενεργειακής προσομοίωσης, των αναλύσεων νερού και εκπομπών άνθρακα πολύ νωρίς στη σχεδιαστική διαδικασία.

​Εισηγητής: Δημήτρης Φαρμάκης (BIM Consultant)

​Η​ εκδήλωση αυτή θα έχει διάρκεια 1 1/2 ώρες και θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Τις εκδηλώσεις Παθητικό Κτίριο & Building Information Modeling προσκαλούνται να παρακολουθήσουν:

  • Αρχιτέκτονες / Διακοσμητές
  • Φοιτητές Σχολών Αρχιτεκτονικής/ Διακόσμησης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

 

INDUSTRIAL DESIGN

17:00- 19:00. Ας μιλήσουμε για Βιομηχανικό Σχεδιασμό: «στρογγυλό τραπέζι» για την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε Σχεδιαστές, Κατασκευαστές/ Παραγωγούς και Εκπροσώπους του Marketing.

Το «στρογγυλό τραπέζι» επιδιώκει να δημιουργήσει ένα βήμα δημιουργικού διαλόγου, να καταγράψει αλλά και να αναζητήσει λύσεις για προβλήματα και αγκυλώσεις που ίσως λειτουργούν ανασταλτικά και, τελικά, να θέσει τις προϋποθέσεις για την εμπορική επιτυχία της συνεργασίας ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Με δεδομένη την -κυρίως εισαγωγική και ελάχιστα παραγωγική- δομή της ελληνικής οικονομίας (όπως τουλάχιστον διαρθρώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες), έχουν αναπτυχθεί αναμφίβολα παθογένειες και προβλήματα νοοτροπίας, τόσο στους Σχεδιαστές, όσο και στους Κατασκευαστές/ Παραγωγούς, τα οποία ενδεχομένως αποτελούν δυνητική τροχοπέδη στην ανάπτυξη της δημιουργικής επικοινωνίας αλλά και των παραγωγικών συνεργασιών μεταξύ τους.

Το Στρογγυλό Τραπέζι «Ας μιλήσουμε για Βιομηχανικό Σχεδιασμό» θα επιδιώξει (με δεδομένες τις διαμορφούμενες συνθήκες και ανάγκες), μέσα από μια διαδικασία ανοιχτής συζήτησης, να θέσει τις βάσεις για να αναζητηθούν σημεία σύγκλισης και αποδοτικών συνεργιών ανάμεσα στους 3 απαραίτητους πυλώνες της Εξαγωγικής Διαδικασίας: Σχεδιαστές, Κατασκευαστές/ Παραγωγούς και Εκπροσώπους του Marketing.

ΠΑΝΕΛ

  • Δημήτρης Αντωνάκος (εκ μέρους του Design Lab)
  • Σωτήρης Λάζου (Βιομηχανικός Σχεδιαστής)
  • Μένος Αγγελάκης (Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Δράσεων του ΟΠΕ)
  • Umberto Davoli (Sales Development)

 

Το Στρογγυλό Τραπέζι «Ας μιλήσουμε για Βιομηχανικό Σχεδιασμό» προσκαλούνται να παρακολουθήσουν:

  • Industrial Designers/ Αρχιτέκτονες / Interior Designers
  • Παραγωγοί/ Κατασκευαστές (επίπλων- αντικειμένων και προϊόντων)
  • Σχολές Βιομηχανικού Σχεδιασμού/ Αρχιτεκτονικής/ Διακόσμησης/ Καλών Τεχνών (εκπροσώπους, διδάσκοντες και σπουδαστές).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.