Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Clay Lab, δημιουργίες από πηλό
> άρθρα

Στο Clay Lab θα βρείτε μια πλούσια συλλογή από φωτιστικά και μικρά διακοσμητικά αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό, από την Πέννυ Βλάχου.

clay lab marocco

Το Clay Lab είναι ένα ελληνικό studio κεραμικών, επικεντρωμένο στη δημιουργία αφαιρετικών αντικειμένων για χώρους με σύγχρονη αισθητική. Με ενεργή παρουσία στο χώρο της κεραμικής από το 2006, η σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια του studio, Πέννυ Βλάχου δημιουργεί αντικείμενα με την επιθυμία να συνδέσει το όνομά του Clay Lab με δημιουργίες που προσφέρουν μια νέα ενδιαφέρουσα προοπτική στο υλικό του πηλού, αλλά ταυτόχρονα βλέπουν τον κόσμο με “ελληνική ματιά”.

Η συλλογή αντικειμένων Clay Lab περιλαμβάνει τη βασική σειρά από φωτιστικά οροφής και διακοσμητικά αντικείμενα, όπως και επιμέρους σειρές από πλακίδια, καθώς και ελληνικού χαρακτήρα μικροαντικείμενα ("Greece in my Heart" souvenir).

Δημιουργίες Clay Lab έχουν χρησιμοποιηθεί στον εξοπλισμό αρκετών ξενοδοχείων με σημείο εκκίνησης την εμπιστοσύνη της εταιρίας Coco-Mat για τη διακόσμηση των πρώτων Coco-Mat concept hotels στην Ελλάδα με εμφανή διακοσμητικό φωτισμό και επιλεγμένα αντικείμενα Clay Lab.

clay lab 2

Οι επιρροές για τη δημιουργία ενός αντικειμένου έρχονται από πολλές διαφορετικές περιοχές ενδιαφέροντος, όπως στους κωδικούς φωτιστικών "Μαρόκο" & "Ανάγλυφο", όπου η έμπνευση προέρχεται από το ταξίδι της σχεδιάστριας σε Μαρόκο & Τυνησία.

clay lab marocco 2

Συγκεκριμένα για το σχεδιασμό του φωτιστικού "Μαρόκο" η ιδέα προήλθε από τα μοτίβα των τρυπητών σιδερένιων φαναριών για κερί, χαρακτηριστικού στοιχείου διακόσμησης χώρων που συναντάει κανείς σε όλη την Ανατολή, τα οποία μεταφέρονται ατόφια σε παραλλαγή φόρμας αρχαίου ελληνικού αγγείου (ψυκτήρας).

clay lab anaglyfo

Στο φωτιστικό "Ανάγλυφο", από την άλλη, τα μοτίβα στα ζωγραφιστά ανατολίτικα πλακάκια μετατράπηκαν σε ανάγλυφη γλυπτή διακόσμηση για την ολοκλήρωση του.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η συλλογή παρουσιάζει σε πρώτο επίπεδο ελάχιστες ομοιότητες με ό,τι έχει καταχωρηθεί στη μνήμη μας ως τυπική ελληνική κεραμική.

Κι όμως είναι βαθειά επηρεασμένη από την ελληνική ταυτότητα της σχεδιάστριας, όπως η ίδια την βιώνει σαν πρόταση πολιτισμού κ τρόπου ζωής.

Η ομορφιά του ελληνικού τοπίου που διδάσκει πώς να απολαμβάνεις τη χαρά της ζωής στα απλά και ανεπιτήδευτα, η δύναμη που εκπέμπει η απλότητα, όπως μας την δείχνει η σοφία της φύσης· απλή και όμως επιβλητική, ήσυχη και όμως με απίστευτη εσωτερική δύναμη.

Το Clay Lab αφομοιώνει όλες αυτές τις πληροφορίες, εμπνέεται από τα χρώματα του ελληνικού τοπίου, όπως το γυαλιστερό λευκό που παραπέμπει στους αστραφτερά λευκούς από τον ήλιο τοίχους των σπιτιών στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά και στη συνέχεια τις μετατρέπει σε κάτι νέο, ευελπιστώντας να δημιουργήσει το δικό του διακριτό ύφος δουλειάς συμβατό με το σύγχρονο οπτικό πολιτισμό, αλλά Ελληνικό στην ουσία του.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Clay Lab,

Εmail: claylabceramics@gmail.com


 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.