Eγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.
E-MAIL:
 
Ένα cafe για μικρούς και μεγάλους
1

Η συνοικία Omotesando του Τόκιο μάς έχει απασχολήσει συχνά στο παρελθόν, καθώς αποτελεί ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο νέα καταστήματα και καινοτόμες σχεδιαστικές ιδέες.

Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, θα μεταφερθούμε εκεί προκειμένου να γνωρίσουμε την καφετέρια Tokyo Baby Cafe, ένα project, που όπως αποκαλύπτει το όνομά του, είναι αφιερωμένο στους γονείς και τα παιδιά τους. Πρόκειται για έναν χώρο, που ολοκληρώθηκε από την ομάδα Nendo μόλις τον Απρίλιο και απευθύνεται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Γι' αυτό το εσωτερικό του παίζει σε διάφορες κλίμακες, με έπιπλα ή ανοίγματα για ενήλικες και άλλα για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις -όπως συμβαίνει με τον τεράστιο καναπέ- οι αναλογίες εκπλήσσουν ευχάριστα. Όλοι οι χώροι της καφετέριας είναι γεμάτοι με βιβλία και παιχνίδια, ενώ υπάρχουν επίσης ιδιωτικά δωμάτια για την περιποίηση των μωρών. Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των σχεδιαστών για την ασφάλεια είναι εμφανής σε πολλές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα πόμολα στις πόρτες και οι διακόπτες φωτισμού, που είναι τοποθετημένα σε μεγάλο ύψος, ώστε να μην είναι προσιτά στα παιδιά. Και βεβαίως η διπλή χρηστικότητα των αντικειμένων δίνει παντού το ρυθμό, όπως είναι φανερό από τα τραπέζια, τα οποία λειτουργούν για τους γονείς ως βάσεις, πάνω στις οποίες μπορεί να τοποθετήσουν αντικείμενα, ενώ για τους λιλιπούτειους επισκέπτες μπορούν να αποτελέσουν κρυψώνα και ευκαιρία για παιγνίδι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, για τον οποίο η σχεδιαστική ομάδα φρόντισε να δώσει μια νέα πνοή στα έπιπλα του χώρου, φροντίζοντας να διακοσμήσει την κάτω πλευρά των τραπεζιών -που είναι ούτως ή άλλως αθέατη στους γονείς- με εικόνες ζώων που με τα μωρά τους διασκεδάζουν τα παιδιά ακόμα περισσότερο. ΑΝΤΑ ΜΑΚΡΗ

DESIGNER ID
Το studio Pierre Jorge Gonzalez και Judith Haase ιδρύθηκε το 1999 από τον Pierre Jorge Gonzalez, με σπουδές στο Παρίσι στην μουσειογραφία, το set design και τον φωτισμό, και την Judith Haase, η οποία  σπούδασε αρχιτεκτονική στο Βερολίνο. Η πρώτη τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη, όταν και οι δυο δούλεψαν με τον Robert Wilson στο περίφημο Watermill Center, οδήγησε στη δημιουργία της ομάδας, η οποία δραστηριοποιείται στους κλάδους του design, της αρχιτεκτονικής, του φωτισμού και της σκηνογραφίας, επικεντρώνοντας τις αναζητήσεις της στους τρόπους παρουσίασης της τέχνης μέσω της αρχιτεκτονικής και την αλληλεπίδραση φωτισμού και αρχιτεκτονικής.

www.gonzalezhaase.com

Δημοσιεύθηκε στο Instore τεύχος 56

2
 
Search for materials
Αναζητήστε εδώ :
 
Search for materials
 
Events
> p_public 2016\"Παιδί και το δημόσιο χώρο\"

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο16”.

Φέτος, θα εστιάσουμε στην σχέση παιδιού και δημόσιου χώρου, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και δράσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων, άμεσα συνδεδεμένων με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.